Како го одржувам студиото чисто и безбедно

Веќе преку два месеци моето студио беше на пауза, како и нашите животи. Глобалната пандемија влијаеше на сите нас, па се надевам дека најдовте позитивен агол на целата состојба.  По олабавување на мерките, со огромна доза на претпазливост одлучив да го отворам студиото за сликање. Затоа сакав да ве информирам за мерките кои ги преземам во Студио Маруди.

 

Од секогаш хигиената во студио ми била приоритет, имајќи на ум дека главните моделчиња ми се новороденчиња кои немаат развиен имунитет и се чувствителни на нови средини. Со оглед на ситуацијата со COVID-19, начинот на функционирање на студиото и хигиената се приспособени така што ќе овозможи максимална безбедност за вашето семејство.

ЕДЕН ДЕН ФОТОСЕСИЈА - ЕДЕН ДЕН ПАУЗА

Одлучив фотосесиите да се закажуваат преку еден ден, за да има доволно време за сѐ да биде испрано, дезинфицирано и убаво проветрено пред следната фотосесија.

САМО НАЈБЛИСКИТЕ

Во студиото може да присуствуваат само бебенцето и родителите. Доколку имате повеќе дечиња, ќе ви биде препорачано дечињата и еден од родителите да присуствуваат само за семејните фотографии, а за целата фотосесија во студиото да останат само еден од родителите и бебенцето.

 

Членови од пошироката фамилија не е дозволено да присуствуваат.

ЗА ВАС

Секое семејство го советувам да побара нов термин за фотосесија доколку се чувствуваат и најмали симптоми на настинка (температура, растечен нос, кивавица, кашлица…) Распоредот ми е флексибилен и сигурно ќе најдеме простор за вас кога ќе се чувствувате подобро. Имајте на ум дека кога бебенцата се настинати потешко им е да се смират и прилагодат на нова средина и луѓе, лесно се вознемируваат а тоа влијае на фотографиите па во ваш интерес е да ја презакажеме сесијата.

 

Кога ќе пристигнете во студио чевлите се соблекуваат на влез, а во студиото има папучи кои можете да ги користите.

 

Средства за дезинфекција има поставено на неколку места во студиото, веднаш по влегувањето од вас ќе биде побарано да ги измиете и дезинфицирате рацете.

ЗА МЕНЕ

Облеката секогаш ја менувам пред фотосесија. За време на фотосесијата ќе носам маска, а рацете ги дезинфицирам често.

ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА РЕКВИЗИТИ

Сите нови реквизити се перат пред употреба. Голем дел од реквизитите како ќебенца, марами, повивки, облеки, плишани играчки се перат во машина за перење со Персил Сензитив, останатите реквизити кои не се перат во машина се перат на рака со течен детергент наменет за перење на бебешка облека.

 

Кошниците, гајбичките, корпите кои се користат на сетовите исто така се дезинфицираат.

ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА СТУДИОТО И ОПРЕМАТА

По секоја фотосесија се дезинфицираат најфреквентните површини, влезот, вратите, тоалетот, местото за седење и местото за преоблекување на бебиња. Потоа се остава студиото да се проветри неколку часови. Денот пред следната фотосесија се пребришува опремата со алкохолни марамици. Подот се пребришува со средство за дезинфекција пред и по секоја фотосесија.

 

Доколку имате дополнителни прашања или грижи слободно може да ме контактирате на tanja@studiomarudi.com или на 075-472-635.

 

Се гледаме во студио.

tanja-john
ФОТОСЕСИИ
No Comments
Leave a Reply